PVC Дограма

 

Предимства на ПВЦ дограмата:

- ПВЦ дограмата има вградени усилващи конструкцията метални профили, поради което по устойчивост на измятане и други деформации на крилото не само не отстъпват, но в някои случаи и превъзхождат алуминиевите дограми. 

- Притежава отлични топлоизолационни качества, устойчива са на атмосферните влияния и на стареене, не изисква специална поддръжка, а ПВЦ материала дава широк простор и свобода на дизайнерите при проектиране на формата и профила на крилата . 

- ПВЦ дограмата позволява на производителя да произвежда прозорци с най-разнообразна форма – правоъгълни, кръгли, арковидни, триъгълни и т.н. Все по-често се използват и конструции с несиметрични крила.

- Съвременните производствени технологии дават възможност също така за най-различно и трайно оцветяване с широка палитра. Всичко това значително разширява възможностите за избор  и предпочитания.  

- Прозорците от ПВЦ са подходящи и за реставрирането на стари сгради, тъй като различните системи профили дават отлична възможност да се изпълнят и най-малките подробности и детайли. 

 

Недостатъци на ПВЦ дограмата:

- Вследствие на дълго излагане на силно слънце по-некачествената (т.е. най-евтината) дограма пожълтява.

- PVC профила старее по-бързо от алуминия

- PVC профилите ограничават дебелината на стъклопакета до няколко  вида.

 

 

KMG       Profilink       Reiner Optima 82         Rehau      Viva Plast

 

 

Галерия