Стъклопакети

Изборът на стъклопакет зависи от ефекта, който следва да бъде постигнат съобразно изложението на прозореца, вида, предназначението и местонахождението на съответната сграда. За целта трябва добре да се познават различните типове стъкла и техните свойства и характеристики.

 

В основата на остъкляването на всяка една сграда стоят няколко важни аспекта, а именно:


- Изложение на прозореца (интензитет на слънчево греене);
- Светлинен контрол;
- Повишена сигурност и безопасност;
- Повишен соларен контрол;
- Подобрена термална изолация;
- Естетически ефекти - тониране, фигуралност;
- Архитектура и декорация;

 

Видове стъклопакети:

- стъклопакет от две прозрачни флоатни стъкла
- стъклопакет с нискоемисийно („К”) стъкло с меко покритие
- стъклопакет с всесезонно( мултифункционално) стъкло
- стъклопакет с обемнооцветено в масата си стъкло
- стъклопакет с орнаментно стъкло: кризет, орнамент Д2, химичен мат, каре, делта мат
- стъклопакет със слънцезащитно стъкло: Stopsol, Sunenergy , Sunguard
- безопасно остъкляване: – стъклопакет със закалено стъкло
- шумоизолационно остъкляване: – стъклопакет с ламинирано стъкло (триплекс)

- стъклопакет с "ТОПЪЛ КРАЙ" - стъклопакет с дистанционер с намалена термична проводимост

Обикновено профилът не е повече от 20% от прозореца. За това ако поръчате скъп профил и сложите обикновен стъклопакет (бяло / бяло)24 мм, ще повишите топлоизолацията само с една пета от потенциала й. Най-доброто решение е клас „А” профил и стъклопакет с К-стъкло или друг специален вид стъкло и газ АРГОН. По-скъпия стъклопакет е за предпочитане пред скъпия профил.Ще постигнете впечатляващ ефект при разумен разход на средства!

 

КОНДЕНЗ ПО СТЪКЛОПАКЕТА

Ако затворите помещението с най-добрата дограма и няма климатик, който да изсушава въздуха, не очаквайте, че влагата ще изчезне по магически път – тя задължително ще кондензира върху най-студената повърхност, а по правило това е дограмата (стъклопакета). Проветрявайте често помещенията, разположете отоплителните уреди под прозорците(ако е възможно) ! Използвайте дишащи бои за стени и тавани. За намаляване влагата в помещението можете да разпределите равномерно растенията в различни помещения - те отделят много влага благодарение на фотосинтезата, или ги преместете в помещение с по-голяма кубатура.

 

ВЛАГА В СТЪКЛОПАКЕТА

Влагата се появява вътре, когато стъклопакета се е разхерметизирал напълно или когато е сложен некачествен силипорит (силикагел - хигроскопичен зърнест материал), който не успява да абсорбира добре остатъчната влага в стъклопакета. В този случай стъклопакета не може да се ремонтира и се налага замяната му с нов. Качеството на стъклопакета е много важно, за това се интересувайте за произхода.

 

ШУМОИЗОЛАЦИЯТА

Стандартния стъклопакета 4+4мм има достатъчно добра шумоизолация. Ако живеете на оживено място и ви се налага допълнителна шумоизолация, стъклопакет с разлика в дебелината на стъклата е за предпочитане (например 5 и 4 mm или 6 и 4мм.)

 

Фирмата работи със завода за стъклопакети в гр.Шумен - "Стъклопакет ТА" ЕООД